Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

Mazelenuitbraak

De afgelopen tijd heeft GGD Brabant-Zuidoost verschillende meldingen ontvangen van mazelen in Eindhoven en omgeving. Het gaat hierbij om 14 ongevaccineerde kinderen met een gemiddelde leeftijd van 5 jaar en om 1 ongevaccineerde volwassene. 

Mazelen

Mazelen is een erg besmettelijke ziekte. Door de dalende vaccinatiegraad neemt het risico op verspreiding toe. Vaccinatie biedt goede bescherming.

Mazelen maken u ziek met koorts, hoesten en uitslag op uw huid. Vooral kleine kinderen, zwangere vrouwen zonder prik en mensen met een zwakke afweer kunnen erg ziek worden.

De GGD Brabant-Zuidoost adviseert mensen die ongevaccineerd zijn en klachten zoals koorts én huiduitslag ontwikkelen, thuis te blijven en telefonisch contact op te nemen met de huisarts. 
De GGD adviseert ongevaccineerde kinderen te laten vaccineren via het Rijksvaccinatieprogramma. Op dit moment kunnen kinderen onder de 14 maanden niet gevaccineerd worden. Het advies is daarom voor deze kinderen om voorzichtig te zijn in contact met mensen met klachten.

Voor meer informatie klik hier (Mazelenuitbraak in onze regio - GGD Brabant-Zuidoost)